“Ίσως έχεις ακούσει για την πολυπολιτισμικότητα του Χονγκ Κονγκ. Αν όχι, τότε το Hong Kong στο Περιστέρι θα σου δώσει μια εικόνα και πολύ περισσότερο μια γεύση για ό,τι συμβαίνει σε εκείνη τη γωνιά της Ασίας όπου Νεπαλέζοι, Φιλιππινέζοι, Καντονέζοι, Βιετναμέζοι και Ιάπωνες συναντιούνται στην ίδια κουζίνα. Και μάλιστα η συνάντηση αυτή συμβαίνει μέσα σε μικρά μαγαζιά που πρέπει να ξετρυπώσεις, για να ανακαλύψεις γευστικά διαμάντια.

Αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό έφεραν μαζί τους η Τζο και ο Στάθης, που, αφού πέρασαν από τις κουζίνες σε πολλά μέρη του κόσμου –ανάμεσά τους και το Χονγκ Κονγκ–, δημιούργησαν στην Αθήνα ένα στέκι με συνταγές από διαφορετικές χώρες της Ασίας. Αν προσθέσεις στο πολυσυλλεκτικό μενού τη χειροποίητη φροντίδα που κρύβεται πίσω από κάθε παρασκευή –ακόμα και τα ψωμάκια είναι home made–, μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ η γευστική εμπειρία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και συνδυάζει την ασιατική κουζίνα με την ελληνική φροντίδα και το αυθεντικό μεράκι.”
 
 


 
 

“Τα bao buns του Hong Kong είναι ήδη περίφημα, οπότε δεν παίζει να μην τα δοκιμάσεις από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Εξαιρετικό και το sushi, με συνταγές που έχουν τις ρίζες τους σε διαφορετικές χώρες, άρα το πιο πιθανό είναι ότι δεν τις έχεις ξαναδοκιμάσει. Μπορείς να συνοδεύσεις με κάποιο από τα κρασιά της λίστας ή με ένα από τα signature cocktails που ετοιμάζονται με μαγειρική τέχνη και φέρουν το δικό τους asian twist.

Στον χώρο με τη φωτεινή και μοντέρνα ατμόσφαιρα οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Nathan Makris με την Ασιάτισσα Balu σε μεταφέρουν κυριολεκτικά σε σκηνικό animated παραμυθιού. Άλλωστε, όλη η εμπειρία στο Hong Kong μοιάζει να έχει προσγειωθεί από μια άλλη παραμυθένια διάσταση, όπου διαφορετικοί πολιτισμοί συναντιούνται για να απολαύσουν ένα πραγματικά γευστικό φαγητό.”

Ευχαριστούμε την Λίνα Ιντζεγιάννη και την Lifo.

Πηγή: Lifo