Το σούσι ντύνεται με τα χρώματα και τα αρώματα της κάθε εποχής. Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι συνδυασμοί σούσι χαρακτηρίζονται από θαλασσινά της εποχής και δροσερά λαχανικά και βότανα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι θαλασσινοί πρωταγωνιστές της εποχής συνοδεύονται από πιο γήινες γεύσεις και πλούσια μπαχαρικά.

Γενικά, η Ιαπωνική κουζίνα τιμά την εποχικότητα των υλικών και προτιμά να εκμεταλλεύεται τα υλικά την ιδανική στιγμή τους, γιατί:

 

 

Τα υλικά εμφανίζουν τον καλύτερο εαυτό τους

Στην Ιαπωνική κουζίνα και ιδιαίτερα στο σούσι τα υλικά επιλέγονται τη στιγμή της βέλτιστης ωριμότητάς τους.

Το ιδανικό δεκαήμερο αυτό, τα γευστικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά τους βρίσκονται στο απόγειό τους. Οι σούσι μάστερ επιλέγουν κάθε υλικό την κατάλληλη στιγμή, ώστε να εκμεταλλευτούν την ιδιαιτερότητά του και να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που το κάνουν μοναδικό.

 

 

Υπάρχει γευστική ποικιλία

Ακόμα και κατά τη διάρκεια κάθε εποχής τα ώριμα τρόφιμα εναλλάσσονται συνεχώς και οι σούσι μάστερ δημιουργούν νέους συνδυασμούς σούσι καθημερινά με βάση τα υλικά που έχουν διαθέσιμα.

Έτσι, κάθε επίσκεψη σε ένα εστιατόριο σούσι είναι μια νέα εμπειρία, όπου ο πελάτης μπορεί να απολαύσει και να εξερευνήσει νέους συνδυασμούς γεύσεων.

 

 

Υποστηρίζεται η τοπική οικονομία

Καθώς το ιδανικό διάστημα για την κατανάλωση των συστατικών είναι σύντομο, στην Ιαπωνική κουζίνα ενθαρρύνεται η κατανάλωση τοπικών υλικών τα οποία είναι πιο άμεσα διαθέσιμα και προσβάσιμα.

Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζονται οι τοπικοί παραγωγοί και ενισχύεται η τοπική οικονομία.

 

 

Δοκιμάστε σούσι στο Hong Kong Athens

Στην alternative Asian κουζίνα μας με έμπνευση το μαγικό Hong Kong, οι γευστικές παραδόσεις της Ασίας και της Δύσης συναντιούνται.

Στο μενού του Hong Kong Athens θα βρείτε τις παραδοσιακές γεύσεις Ιαπωνικού σούσι σε νέους ευρηματικούς γευστικούς συνδυασμούς. Ρωτήστε μας για το πιάτο της ημέρας και ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα αρώματα της εποχής μέσα από μοναδικούς νέους συνδυασμούς σούσι.

Επικοινώνησε μαζί μας για να κάνετε την παραγγελία σας ή να κλείσετε τραπέζι.